اکستروژن داغ برای فلزات و آلیاژهایی که در دمای اتاق انعطاف پذیری کافی ندارند و یا به منظور کاستن از نیروهای لازم، در دماهای بالا انجام می گیرد . اکستروژن داغ نیز نظیر سایر عملیات گرم کاری به سبب دماهای بالای عملیاتی شرایط خاصی دارد.
برای مثال، ساییدگی قالب می تواند زیاده از حد باشد و خنک شدن شمشال داغ در اتاقک می تواند مسئله آفرین شده و منجر به تغییر شکل به شدت غیر یکنواخت شود. برای کاهش خنک شدن شمشال و افزایش عمر قالب، می توان قالب های اکستروژن را مانند عملیات فورجینگ داغ، پیش گرم کرد.
چون شمشال داغ است، بنابراین یک لایه اکسیدی در سطح آن تشکیل می شود، مگر این که در کوره ای با محیط خنثی گرم شود. این لایه ممکن است ساینده باشد و بر الگوی جریان ماده اثر کند.
همچنین در مواردی که صافی سطح خوب محصول مهم باشد، این لایه ممکن است باعث ایجاد یک محصول اکسترودی غیر قابل قبول نیز شود.
به منظور جلوگیری از تشکیل لایه های اکسیدی روی محصول اکسترودی داغ، بلوکه کاذب که با قطر اندکی کمتر از قطر اتاقک ساخته شده، در سر کوبه قرار داده می شود.
در نتیجه، یک پوسته نازک استوانه ای (بره)، که اساسا از لایه اکسیدی تشکیل شده، در اتاقک باقی می ماند. به این ترتیب محصول اکسترودی عاری از اکسید شده و این پوسته در نهایت از اتاقک خارج می شود.
طراحی قالب تجربه قابل ملاحظه ای نیاز دارد. قالب های چهارگوش قالب های برش برای اکستروژن فلزات غیر آهنی، به ویژه آلومینیم، به کار می روند.
قالب های چهار گوش، نواحی فلز مرده ایجاد می کنند، که به نوبه خود یک زاویه قالب تشکیل می دهند و در راستای آن ناحیه، ماده تغییر شکل یافته جاری می شود.
نواحی فلز مرده محصولاتی با سطوح براق تولید می کنند، محصولات لوله ای از یک شمشال توپر یا توخالی تا ضخامت دیواره ای به کوچکی ۱ میلی متر اکسترود می شود.
برای شمشال های توپر، کوبه به مندرلی مجهز می شود که سوراخی کور در شمشال به وجود می آورد. شمشال های از پیش سوراخ شده را نیز می توان به این طریق اکسترود کرد. تولید اکستروژن های جدار نازک به علت اصطکاک و شدت تغییر شکل دشوارتر از اکستروژن های جدار ضخیم است.
مواد قالب برای اکستروژن داغ معمولا فولاد های ابزار گرم کارند. پوشش هایی نظیر زیر کونیا ممکن است روی سطح قالب ها داده شوند تا عمر آنها را طولانی کنند.
از قالب های زیر کونیای نیمه پایدار نیز برای اکستروژن داغ لوله ها و مفتول ها استفاده می شود، اما این مواد برای ساختن قالب های اکستروژن اشکال پیچیده ( به دلیل گرادیان های شدید تنش ) مناسب نیستند.
روانکاری در اکستروژن داغ مهم است. شیشه، روانکاری عالی برای فولاد های کربنی، فولادهای زنگ نزن و فلزات و آلیاژهای دما بالاست.
شرکت فنی و مهندسی مبین ماهان شرق (ایسامکو) در سال ۱۳۹۲ با حضور مهندسین مجرب تشکیل گردید که در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی جهت طراحی، ساخت و بومی سازی قطعات و تجهیزات در صنایع محتلف فعالیت می نماید.اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ ، دریافت مجوز همکاری سمتا در حوزه های فعالیت مکانیک (ساخت و تولید ابزار و قطعات) و برق و الکترونیک (مخابرات) و همچنین دریافت تقدیرنامه حسن اجرای تعهدات از کارفرمایان، گواهی بر نگاه کیفیت محور شرکت می باشد.