شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

آلیاژ های زود گداز ( سرب )

۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۰

آلیاژ های زود گداز به سبب نقاط ذوب به نسبت پایین شان به این نام شناخته می شوند. فلزات عمده در  این گروه سرب، روی، قلع و آلیاژهای آنها هستند.

سرب

آلیاژ های زود گداز مانند سرب دارای خواصی مانند چگالی بالا، مقاومت به خوردگی ( به لحاظ اینکه اکسید سرب پایداری در سطح آن تشکیل می دهند تا از سطح محافظت کند)، نرمی، استحکام کم، انعطاف پذیری و کارپذیری خوب است.

آلیاژ های زود گداز

با آلیاژ سازی آن عناصر گوناگون (مانند انتیموان و قلع )، خواص مورد نظر سرب تقویت می شود. و آن را برای استفاده در لوله سازی، لوله خرطومی، آلیاژ های یاتاقان، غلاف کابل، سقف کشی و بطری های سربی – اسیدی مناسب می کند.

سرب برای جذب صدا و لرزش، حفاظ برای جلوگیری تشعشات اشعه ایکس مهمات، به عنوان وزنه و در صنایع شیمیایی نیز استفاده می شود.

آلیاژ های زود گداز

سرب به عنوان عنصری آلیاژی در لحیم ها، فولاد ها و آلیاژ های مس نیز استفاده می شود. همچنین استحکام به خوردگی و قابلیت ماشینکاری را بالا می برد. 

کاربرد دیگر سرب استفاده از آن به عنوان روانکار در عملیات شکل دهی فلزات گرم است. اما به سبب سمی بودن آن، آلودگی محیط زیست با سرب ( که موجب مسمومیت سربی می شود) نگرانی عمده ای است.

قدیمی ترین آثار سربی :

قدیمی ترین آثار هنری سربی در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد ساخته شده است. لوله های سربی توسط رومیان در حمام های رومی در باس انگلستان، دو هزار سال پیش نصب شده و هنوز در حال استفاده از آن به عنوان روانکار در عملیات شکل دهی فلزات گرم است.

سنگ معدن سرب گالن پی بی اس است. این ماده معدنی پس از استخراج از معدن ذوب و با عملیات شیمیایی تصفیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *