برش با استفاده از لیزر از روش های نوین برشکاری است که در دهه های اخیر مورد توجه صنعت قرارگرفته است و امروزه به خاطر داشتن ویژگی هایی از قبیل کیفیت، سرعت و قابلیت کنترل به طور وسیعی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
کلمه لیزر (LASER) از حروف ابتدای عبارت: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation گرفته شده است، که به معنای «تقویت نور به وسیله گسیل القایی تابش» می باشد.
اساس کار لیزر به این صورت است که با تابش یک فوتون به یک ذرۀ برانگیخته ( اتم، مولکول یا یون ) یک فوتون دیگر نیز آزاد می شود که این دو فوتون با هم، «هم فرکانس» هستند. با ادامۀ این روند، شمار فوتون ها افزایش می یابد که می توانند باریکه ای از فوتون ها را به وجود آورند.
لیزرها را براساس مواد لیزر به کارگرفته شده در آن ها به چند دسته تقسیم بندی می کنند که برخی از آن ها عبارتند از :
کاربردیترین لیــزر حالت جامد که برای پردازش و ماشین کــاری مواد به کار میرود، لیزر یاگ (YAG) که از بلور Y3Al5O12 سنگ آلومینیوم ایتریم که به آن ۰/۱ تا ۱ درصد یون نئودیمیم (Nd3+) اضافه شده است، ساخته میشود.
این روش مخصوص برش فلزات و برخی نافلزات (مانند چوب، پلکسی گلاس، برخی مواد پلاستیکی و لاستیکی و …) می باشد.
از برش لیزریِ فلزات زمانی استفاده می شود که بخواهیم فلزاتی با ضخامت کم (معمولاً کمتر از ۸ میلیمتر) را برش بزنیم و همچنین زمانیکه تلرانس مورد نظر پایین باشد البته دستگاه های لیزری وجود دارند که توانایی برش فولاد تا چند سانتی متر را هم دارند.
برش کاری لیزری توسط استعمال اشعۀ لیزر از یک خروجی قوی لیزر، روی اجسامی که قرار است بریده شوند، انجام می شود.
در روند معمولی اشعه ای که دستگاه برش کاری لیزری استفاده می کند، حدود یک تا دو هزار وات انرژی دارد که با چنین قدرتی می تواند جسم مورد نظر را ذوب کند و برش دهد .
دستگاه برش لیزری این تکنولوژی را با استفاده از نرم افزار CAM/CAD ( CAM به معنای طراحی با کامپیوتر و CAD به معنای عملیات با کمک کامپیوتر است.) انجام داده و فایل را برش می دهد .
در حین برشکاری لیزری، پرتو لیزر توسط یک عدسی بر روی قطعۀ کار متمرکز می شود ، به طوریکه در زمانی نزدیک به یک هزارم ثانیه، درجۀ حرارتی بیش از ۴۰۰۰ درجۀ سانتی گراد بر روی قطعۀ کار (فلز) ایجاد می کند؛ در نتیجه، فلز مورد نظر در باریکه ای به قطر ۰/۱ میلیمتر، بریده می شود.
اینکه با حرکت دادن دو آینه که نقش هدایتِ پرتو لیزر بر روی عدسی را دارند، این امکان فراهم می شود که پرتو لیزر در جهت x و y حرکت نموده و به راحتی هر شکلی را که مایل باشیم، بر روی قطعۀ کار، ایجاد نماییم.
شرکت فنی و مهندسی مبین ماهان شرق (ایسامکو) در سال ۱۳۹۲ با حضور مهندسین مجرب تشکیل گردید که در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی جهت طراحی، ساخت و بومی سازی قطعات و تجهیزات در صنایع محتلف فعالیت می نماید.اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ ، دریافت مجوز همکاری سمتا در حوزه های فعالیت مکانیک (ساخت و تولید ابزار و قطعات) و برق و الکترونیک (مخابرات) و همچنین دریافت تقدیرنامه حسن اجرای تعهدات از کارفرمایان، گواهی بر نگاه کیفیت محور شرکت می باشد.