جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

خواص مواد در ریخته گری

۱۰ خرداد , ۱۴۰۱

هنگام انتخاب مواد محصولات، ابتدا خواص مکانیکی آنها را که شامل : استحکام، چقرمگی، انعطاف پذیری، خستگی و خزش است را بررسی می کنیم.

نسبت استحکام به وزن و سفتی به وزن مواد نیز به ویژه در کاربردهای خودرو و هوا فضا از اهمیت بسیار برخوردار است. برای مثال، آلومینیوم، تیتانیوم و پلاستیک های مسطح، چنین نسبت هایی را بیشتر از فولادها چودن ها دارند.

ریخته گری قالب پوسته ای

البته خواص مکانیکی که برای یک محصول و قطعات آن تعیین می شود، باید برای شرایطی که از محصول انتظار می رود در آن شرایط کار کند، مناسب می باشد.

بعد از خواص فیزیکی مواد، چگالی، گرمای ویژه، ضریب انبساط حرارتی و ضریب هدایت حرارتی، نقطه ذوب و خواص الکتریکی و مغناطیسی را مورد بررسی قرار می دهیم.

خواص تولیدی مواد در ریخته گری

خواص شیمیای نیز نقش چشمگیری در محیط های خورنده و هم در محیط های معمولی ایفا می کنند. اکسیداسیون، خوردگی سمی بودن و قابلیت اشتعال مواد از عوامل مهمی هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند.

ریخته گری پیوسته

برای مثال، در بعضی سانحه های خط هواپیمایی تجاری، مرگ های زیادی به دلیل دود و سمی ناشی از سوختن مواد غیر فلزی در کابین هواپیما به بار آمده است.

خواص تولیدی مواد تعیین می کند که آیا می توان آنها را به سهولت نسبی ریخته گری و شکل دهی، ماشینکاری، جوشکاری و عملیات حرارتی کرد.

روش های به کار رفته برای فراوری مواد به اشکال مورد نظر می توانند اثر معکوس بر خواص نهایی، عمر کاری و قیمت محصول داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *